İHA0-İHA1 PİLOT EĞİTİMİ VE EHLİYET KURSU BAŞLIYOR

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitim ve ehliyet kursları 7 Temmuz’da yüz yüze başlıyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İSTE-SEM) bünyesinde "İHA1 Pilot Eğitimi ve Ehliyet Kursu" 7 Temmuz 2021 tarihinde başlıyor. Eğitimler 7-11 Temmuz tarihleri arasında beş gün boyunca 36 saat teorik 4 saat uygulama olarak gerçekleştirilecek. Yaygın olarak Drone ehliyeti olarak da anılan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Onaylı Ticari İnsansız Hava Aracı (İHA) Pilot Eğitimleri İHA0 ve İHA1 olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenmektedir. İHA0 drone ehliyeti ile ağırlığı 4kg’a kadar olan cihazlar, İHA1 drone ehliyeti ile 25 kg’a kadar olan cihazlar kullanabilmektedir. İHA1 ticari pilotluk eğitimi 36 saat olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu şartlar doğrultusunda 17.06.2021 tarihi itibariyle yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilmektedir.  Teorik eğitim ve pratik eğitimler kurumumuzda yüz yüze verilecektir. SHGM’nin belirlediği katılımcı şartları arasında devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Eğitim sonunda; SHGM’nin belirlediği formatta düzenlenen, İSTE- SEM onaylı, 1 adet İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası (Pilot Ehliyeti) ve İnsansız Hava Aracı Ticari Eğitim Sertifikası verilecektir. İSTE-SEM tarafından verilen İnsansız Hava Aracı Eğitim Sertifikası E-devlet üzerinden sorgulanabilmektedir.

Drone Ehliyeti için eğitim ücretleri, KDV dâhil İHA0 için 400 TL, İHA1 için 650 TL’dir. Bu ücretlere pratik eğitim dâhildir. Eğitime ilişkin detaylı bilgiye www.sem.iste.edu.tr ulaşabilirsiniz.

İHA0 ve İHA1 eğitimine katılmak için 15 yaş ve üzeri olmanız yeterlidir. Unutulmamalıdır ki 18 yaş altındaki kursiyerlerimiz eğitime katılarak belgelerini alabilirler ancak SHGM tarafından belgeleri 18 yaşına geldiklerinde onaylanır.