ÖĞRENCİLER İSTE KÜTÜPHANESİ'NE GEZDİLER

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kütüphane İSTE: Bilgi Keşif Kütüphanesi, 58. Kütüphane Haftası’nda pek çok okuldan öğrencileri ağırladı

Türkiye'de 1964 yılından bu yana Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan ve bireylerin kütüphaneleri yakından tanımalarını sağlayarak daha çok yararlanmalarını sağlamayı amaçlayan Kütüphane Haftası’nın bu yıl elli sekizincisi kutlanıyor. 58. Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kütüphane İSTE: Bilgi Keşif Merkezi, pek çok okuldan öğrencileri ağırlandı. Ziyaretçi öğrenci gruplarına kütüphane oryantasyonu gerçekleştirildi. Oryantasyon kapsamında öğrenciler İSTE Kütüphanesinde bulunan konferans salonunu, araştırma salonlarını, dinlenme salonunu, karelleri, yeşil perde salonunu (kısa metrajlı film salonu), Sesli Kitap Atölyesini, Gençlik ve Çocuk Kütüphanesini ve 7/24 aktif çalışma salonunu gezdi.  Gezi esnasında ziyaretçi öğrenci gruplarına aynı zamanda kütüphane işleyişi hakkında bilgi verildi.

Kütüphane oryantasyonundan sonra öğrenciler, İSTE Gençlik Merkezinde yabancı uyruklu öğrencilerin düzenlemiş olduğu etkinliklere katıldı. Geleceğin üniversite öğrencilerini İSTE’de misafir ettikleri için mutlu olduklarını belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Muhammet Zahit Demir, üniversite tercihlerinde İSTE’yi neden tercih etmelerini gerektiğini ve İSTE’li olmanın avantajlarını ziyaretçi öğrencilere aktardı.

Öğrencilerin gezisi İSTE Göleti turu ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Habere Ait Fotoğraflar