‘DÜNDEN BUGÜNE İSKENDERUN’U ŞİİRLERLE ANLATTILAR

İskenderun Belediyesi ile Hatay Şairler Yazarlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Dünden Bugüne İskenderun” konulu şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Türkiye genelinde 391şair katılım gösterdiği şiir yarışmasında ilgiden dolayı büyük onur duyduklarını ifade eden Hatay Şairler Yazarlar Derneği İskenderun Temsilcisi Eşref Azğın Türkeri şunları söyledi:

“Her birisi ayrı bir değer olan şairlerimizin emek harcayıp, Türkmen kilimi gibi nakış nakış dilden kaleme döktükleri bu nezih şiirlerin içerisinden ödül verilecek olanları seçerken jüri üyeleri olarak çok zorlandık. Hakkaniyetten ve adaletten şaşmayarak, Sezar’ın hakkını Sezar’a verdiğimizden emin olabilirsiniz. Ben gönlümde katılımcıların tamamını birincilik ödülüne layık görüyor, İskenderun dışından katılan arkadaşları Fahri hemşerimiz olarak kabulleniyor ve gönülden kucaklıyorum. Kırk Asırlık Türk Yurdu Olan Hatay ve İskenderun’umuzun Türkiye Cumhuriyeti Devletine katılmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, İskenderun’un kurtuluşunun 83.cü yıldönümünü canı gönülden kutluyorum.”

Yarışmada, 1. Yunus Kara-Düzce, 2. Nihat Malkoç-Trabzon, 3. Murat Tapar-Tokat, 4. İbrahim Şaşma- Tokat (Mansiyon) ve 5. Bekir Cila-Hatay (Jüri Özel Ödülü)’nü aldı. 

Şiir yarışmasında, Eşref Türkeri (Kültür Bakanlığı Halk Şairi), Ali Parlak (HAŞYAD Başkanı Eğitimci-Şair), Zeynel Abidin Payas ( Haşyad Bşk. Yardımcısı-Şair), Adem Aslan (İlçe Milli Eğt.Şb.Müd. Edebiyat Öğrt.) ve Nuh Kahramanoğlu (İsk.Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi) jüri olarak görev yaptı.

Habere Ait Fotoğraflar