Eczane Teknisyenlerinden Korona Önlemleri

İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, sağlık çalışanlarını korona virüsüne karşı korumak amacıyla konfederasyon olarak aldıkları önlemleri paylaştı.

Dünyada ve ülkemizde bulaşıcı ‘Corona Virüsü’ birey ve toplum sağlığını tehdit ettiğine dikkat çeken İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik “Türk Eczacıları Birliği Başkanlığına (54 Eczacı Odası Başkanlığına) sunmak üzere önlemler hazırlandı. Eczanelerimiz ve biz Eczane Teknisyenleri sağlıkta birinci Basamak olduğumuzdan en çok risk altında çalışan sağlık çalışanlarıyız. Ülkemizde ve dünyada alınan önlemlerin bize de uygulanmasını istiyoruz. Ülkemizde Eczane Teknikeri/Teknisyeni ve çalışan sayısı 100 bini bulmaktadır” dedi.

Cemal Çelik alınacak önlemlere vurgu yaparak şöyle sırladı: “1- Eczane Mesai saatleri kısaltılabilir bununla birlikte nöbetçi sayısı artırabilir. 2- Her Eczane de ortalama 2 ya da 3 kişi çalışmakta bunlara gündelik izinler verilebilir (sıra ile çalışma). 3- Hastalar ile direk görüşme değil de pencereden veya sıra ile hasta alınabilir (Bankalar da olduğu gibi). 4- Eczane personelinin düzenli maske/eldiven ve dezenfektan dağıtılabilir. 5-Eczane personelinin kullandığı çay, yemek ve bardaklar düzenli yıkanmalı ve hastaların kullanmaması için özen gösterilmeli. 6- Unutmamalıyız ki, Sağlıklı Eczane personeli ancak sağlıklı hizmet sunabilir.”