EXPO BAHÇELERİ GÖNÜLLÜLERLE BÜYÜYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek Expo 2021 Hatay, şimdiden büyük bir gönüllü ordusuyla hareket etmeye başladı.

Geçtiğimiz haftalarda tanışma toplantıları ile gönüllülerin Hatay’a ve Expo 2021’e dair görüş ve soruları alınırken, yapılması planlanan aktiviteler de bir bir hayata geçmeye başladı. 

Expo 2021 Hatay’da, Türkiye ve Hatay’ın zengin bitki çeşitliliğinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasını sağlamak amacıyla, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla hazırlanmakta olan “Bitki Müzesi ve Doğal Bitkiler Bahçesi” ve “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi” projelerinin çalışmaları için gönüllüler bir araya geldi.

Expo 2021 Hatay Kisecik Üretim Fidanlığı’nda Expo 2021 Hatay Gönüllüleri ile birlikte endemik bitkilerden tıbbi ve aromatik bitkilere kadar pek çok farklı bitki türünün üretim çalışmaları keyifle yürütülürken, çalışmaya katılan gönüllü gençler, bu tür aktivitelerin Expo 2021 Hatay kadar kendilerine de büyük katkı sağladığını belirttiler.

Expo 2021 Hatay, gönüllü olarak Hatay’a ve Expo’ya katkı sağlamak isteyen herkesi https://hataygonulluleri.org/  sayfasında bekliyor.

Habere Ait Fotoğraflar