KİMSE REHAVETE KAPILMASIN, DÜŞÜŞ ÇOK AZ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı haritasını açıklarken, Hatay’da geçen hafta Yüzbinde 69,43 olan vaka sayısı yeni haritaya göre bu hafta Yüzbinde 61,77’ye gerilediğini söyledi, “Ama bu demek değildir, salgın bitti. Daha çok tedbirlere uyarak, salgını 0 vakaya kadar düşürmeliyiz” dedi.

Bilim Kurulu üyeleri “Mutant virüs hızla yayılıyor, 3. dalgaya dönülüyor. İller renklerine göre önlemlerini almalı” uyarısı yaptı. 39 il tamamen kırmızıya döndü, Hatay’da sarıdan turuncu renge geçti. Maske+Mesafe+Hijyenden ödün verilmemesi çağrısı yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni haritasında 39 il tamamen kırmızıya dönerken, haritanın tek mavi yani düşük riskli ili olarak Şırnak kaldı. Bilim Kurulu üyeleri “Mutant virüs hızla yayılıyor, 3. dalgaya dönülüyor. İller renklerine göre önlemlerini almalı” uyarısı yaptı.

Bilim kurulu üyeleri bazı illerimizde meydana gelen düşüşlerin kimseyi yanıltmaması çağrısında bulunarak, “Aksine daha çok tedbirli olmak gerekiyor. Alınan tedbirlere uyulması yönünde önemli görevler düşüyor. Türkiye’nin haritası ortada, 39 il kırmızıya dönüştü. Bu illerimiz daha önce sarı ve mavi renkti. Tedbirlere uymadılar, kontrollü normalleşmenin kurallarını yerine getirmediler ve vaka sayıları da artmış durumda diye vatandaşlara uyarıda bulundular.