VEKİL ŞAHİN: "ARTIK YÜZÜNÜZÜ HATAY'A DÖNÜN"

CHP Hatay milletvekili Suzan Şahin, AK Parti iktidarının Hatay’a verilen vaatlerin yerine getirmediğini dile getirdi. Sosyal medya hesabından iktidarı sert bir dille eleştiren Şahin, Hataylıların hiçbir talebinin yerine getirilmediğini söyledi. Şahin’in açıklaması şöyle:
“Ne lojistik köy, ne Amanos Tüneli, ne Reyhanlı Barajı, ne narenciyeciye soğuk hava deposu, ne hızlı tren, ne de turizm teşviği… 4 yılda bir arpa boyu yol alınmadı, Hataylıların hiçbir talebi yerine getirilmedi. Verilen sözler tutulmalı! İlk taahhüt edildiği günden beri sürekli dile getiriyoruz; Hatay ve birçok il için çok önemli katkılar sunacak olan ancak AKP’nin seçim vaadi olarak kalan Amanos Tüneli’nin bir an evvel hayata geçmesini bekliyoruz.
– 2013 yılında dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Hatay’ın çılgın projesi Amanos Tüneli bölgeyi canlandıracak” diyerek projeyi yapacaklarının sözünü verdi.
– Projeye 2018 yılında başlanıp 2021 yılında bitirileceği söylendi.
– 2019 yılında AKP, Türkiye’nin ilk 10 mega projesinden birisi olarak açıkladığı projenin yapımına 2019’da başlanacağı duyuruldu. Hiçbir şey yapılmadı!
– 2020 yılında, AKP’nin Hatay vekilleri projenin 2021 yılında bitirileceğini söyledi. Yine hiçbir şey yapılmadı !
– 2021 yılının ocak ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tünelin temelini atacaklarını söyledi. Yine sözler havada kaldı!
Geldik 2022’ye… Hala ortada ne tünel ne de bir yatırım var. 2022 yılı yatırım programına ekleneceği ise tam bir muamma! Demiryolu ağının da Amanos Tünelinin de otobanın İskenderun’dan sonraki devamını da lojistik köyü de yapın artık!
Hatay’a üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçin! Hatay halkı ödediği vergilerin karşılığını almak istiyor, hizmet bekliyor. Bir kez de önceliğiniz yandaşlarınızı doyurmak değil, Hatay olsun! Artık yüzünüzü Hatay’a dönün!” ifadelerini kullandı.