HATAY'DA EKMEK BUGÜNDEN İTİBAREN 2.75 TL

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere Hatay’da 200 gram ekmeğin fiyatı artık 2.25 yerine 2.75 olarak satılacak. Zamlı fiyatlara isyan eden vatandaşlar ise ‘Kuru ekmek diyorlardı da inanmıyorduk. Gerçekten artık kuru ekmek yemeye başlayacağız. Çünkü kazandığımız para ile ancak kuru ekmek yenebilir” dediler.

Fiyat artışına büyük tepki gösteren vatandaşlar “Ekmeğe 3 ay önce zaten 50 kuruş zam yapılmıştı şimdi 3 ay sonra bir kez daha 50 kuruş zam yapılması anlaşılır bir şey değil. Vatandaşı ve özellikle de dar gelirliyi düşünen yok” tepkisinde bulundular.

Fırıncı esnafı ise 2.25 lira iken 2.75 liraya çıkarılan ekmek fiyatının yeterli olmadığın öne sürerek 200 gram ekmek fiyatının en az 3 lira olması gerektiğini söylediler.

Uzun zamandır zararına çalıştıklarını aktaran fırın sahipleri, belirlenen fiyatların yetersiz olduğunun altını çizdiler ve çok kısa bir süre sonra ekmeğe yeniden zam yapılacağını söylediler.

Un fabrikaları ise buğday bulmakta yaşadıkları sıkıntıyı anlattılar. Birkaç yıldan bu yana öğütmek için buğday bulmakta zorlandıklarını anlatan Un Fabrikası sahipleri, “Bizlerde ne yapacağımızı şaşırdık. Peşin para ile buğday alamıyoruz. Rusya ve Ukrayna’da ki savaş durumu daha uzun sürerse yılsonuna kadar ekmeğin fiyatının 5 lirayı bulması bile kaçınılmaz olacak” dediler.