HATAY’IN EN BÜYÜK KİTAP FUARI

7-16 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan İskenderun 1.Kitap Günleri Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Atatürk Alanında İmza ve Söyleşi salonunda düzenlenen fuarın açılışına; Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KİTAP OKUMAK DÜŞÜNCE UFKUNU GELİŞTİRİR

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı konuşmasında; “Belediyemiz tarafından düzenlenen 1. Kitap Günlerine hoş geldiniz konuşmanın başında öncelikle son günlerde Elazığ ve Malatya'da, idlip, Van Bahçesaray ve Sabiha Gökçen Havaalanı'nda yaşanan uçak kazasında hakkı rahmetine kavuşan şehitlerimizle vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Belediye olarak kanunların bize verdiği görev ve hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında kentimizde farklı organizasyonlara ve faaliyetlere imza atıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz kültürel faaliyetlere toplum adına yararlı ve faydalı çalışmalar ile farkındalık oluşturuyoruz. Değerli konuklar kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını onu irdeleme ve onu analiz etme şeklini geliştirir kitap okumak algı gücünü kuvvetlendirir. Bu anlamda Bizler de belediye olarak gençlerimizin ve bireylerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Toplum olarak kitaplara gereken değeri ve özeni göstermede geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalı kitaba dokunmaktan ve kitabı okumaktan zevk alan çocuklar yetiştirmeliyiz. Okumayı insanımızın günlük hayatının bir parçası haline getirmeliyiz”dedi. Başkan Tosyalı, “İskenderun 1. Kitap Günleri birbirinden değerli 100 yazarımız, 70 standımız, 180 yayınevimizin katılımıyla  16 Şubat tarihine kadar saat 09.30 ile 21.00 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olacak. Kitap Fuarımız da yazar okur buluşmaları, söyleşiler, imza günleri ve çeşitli etkinlikler de yer alacak. Bu vesile ile tüm katılımcı yazarlarımıza ve siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor, fuarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Rahmi Doğan ise, “Kültürel çeşitliliğin ve yayınlama özgürlüğünün korunması ve yaşatılması anlamında önemli alanlar olan kitap fuarları, ülkemiz kültürünün ve sanatının gelişmesine çok büyük katkı sağlıyor. Başkan Tosyalı tebrik ediyorum, çok güzel bir faaliyette bulundu. Az önce rakamları kendisi açıkladı. Yazarlarımız burada yayın evlerimiz burada solunu dolduran hazirunun heyecanı ve kitap sevdasını buradan görebiliyorum. Böyle bir etkinlikle yazarlarımızla gençlerimiz, halkımız, vatandaşlarımız buluşuyor, sosyal kültürel faaliyete imza atmış oluyor. Bu imkanı sağladığı içinde ben başkana şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” dedi. Hatay Valisi Rahmi Doğan ise yaptığı konuşmada fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

STANTLARI ZİYARET ETTİLER

Protokol üyeleri daha sonra fuar alanında kurulan stantları ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Atatürk Anıt Alanında Belediyemiz tarafından düzenlenen “İskenderun 1.Kitap Günleri “fuar alanında yayınevleri tarafından kurulan stantları Sayın Valimiz, Milletvekilimiz, Kaymakamlarımız, Komutanlarımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Siyasi partilerimizin ilçe Başkanları, Muhtarlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcileri, Kurum müdürlerimiz, Oda Başkanlarımız ve Kıymetli konuklarımız ile birlikte ziyaret ettik. Fuarımıza katılan yayınevleri temsilcilerine hayırlı olsun dileklerimizi ileterek çalışmalarında kolaylıklar diledik” dedi.

Habere Ait Fotoğraflar