HATAYSPOR ‘HATAY’A YEŞİL GELECEK’KAMPANYASI BAŞLATTI 

Hatayspor, Hatay'da geçtiğimiz dünlerde gerçekleşen orman yangını sonrasında yanan bölgelere fidan dikmek için bağış başlattı.
Yapılan proje ile yanan her ağaç yerine 100 ağaç dikilmesi hedeflenirken, satışa sunulacak hatıra biletleri ile her bilet 1 fidan bağışı olacak.
“HATAYSPOR OLARAK KAMPANYA BAŞLATTIK”
Hatayspor olarak kampanya başlattıklarını belirten Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş,”Son 35 günde Hatay’da Samandağ’dan başlamak üzere Dörtyol’a kadar çok fazla yangın çıktı. En son Cuma günü sabahından itibaren Cumartesi akşamına kadar iki gün boyunca Arsuz, Belen, İskenderun, Samandağ, Payas ve Dörtyol’da çeşitli zamanlarda farklı bölgelerde yangınlar çıktı. Hatay olarak çok acı çektik. Tek teselli olduğumuz konu insanlarımızdan hafif yaralananlar oldu ama can kaybı olmadı. İnsanlarımızın beslediği hayvanlardan can kaybı olmadı. 300 hektar civarında ormanımızı kaybettik. Tabi ki ormanın içinde birçok canlı hayvanımızı da kaybettik. Bu vesile ile bütün Türkiye Hatay’da çıkan bu yangınlara seyirci kalmayacaklarını sosyal medyadan, telefonlarla ve vermiş oldukları demeçlerle bizleri yalnız bırakmayacaklarını ifade ettiler. Bu nedenle biz Hatayspor olarak bir kampanya başlattık. Bu kampanyamızın tekrardan yeşerteceğimiz ormanlarımız, ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını temenni diliyorum” dedi. 
 “ALINAN HER MAÇ BİLETİ DİKECEĞİNİZ BİR FİDANIN BELGESİ OLACAK” 
Proje hakkında bilgiler veren Hatayspor Başkanvekili Aydın Toksöz,” “Şehrimizde bir aydır süre gelen sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılara Hatayspor olarak duyarsız kalamazdık. Bununla ilgili bazı çalışmaları başlatmak üzere çalışmalarımız sonucunda projenin uygulanabilirliğini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Projemizde amaç şehrimize yanan her ağacın yerine  en az 100 fazlasını dikmek. Bunu oluştururken Hatay’a ve Hatayspor’a katkı sunabilecek, şehrimizin birliktelik gücünü tüm dünyaya buradan duyurmaya çalışacağız. Yarından itibaren anı biletlerimiz basılacak. Anı biletlerimizin amacı alınan her maç bileti dikeceğiniz bir fidanın belgesi niteliğinde olacak. Sayın valimizin de desteği ile bağış için gerekli izinlerimizi aldık. Orman İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler ile bir ağaç fidanının Orman Müdürlüğünce 10 TL’ye satıldığını öğrendik. Her fidanın alınabilmesi için de bir bilet alınmasını ön görüyoruz.11-15 Kasım tarihleri arasında yapacağımız maçla sonuçlandırıp topladığımız paraların tamamını ağaca dönüştürmek üzere sayın valimiz ve Orman İl Müdürlüğümüze çeki teslim edilmesiyle sonuçlanacak. Buradaki süreç sadece ağaçlandırma ile bitmeyecek. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacak projelerimiz de var.

Habere Ait Fotoğraflar