İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ KONUŞULDU!

İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Programı kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından yürütülen Güvenli İş Güvenli Gelecek (Safe Job, Safe Future) isimli AB Hibe projesinde oluşturulan İSG Kültürü ve Yaygınlaştırma Platformu 2. Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tosyalı, İTSO Başkan Vekili Muhsin Yeter, İskenderun Özçelik-İş Sendikası Şube Başkan Vekili Hakan Karakoca, Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yanmaz, HESOB 2. Başkanı Erol Akın, Madeni Eşya Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çardaklı ve işletme temsilcileri katıldı.

Özçelik-İş Sendikası toplantı salonunda yapılan sunumlardan sonra Karaağaç Engin Restoran’da devam eden toplantıda, Proje Koordinatörü Kerem Deveci proje yürütme süreci hakkında bilgi verdi. İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım ise 6 Temmuz 2021’de Proje açılış toplantısının yapılacağını belirtti. 

İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Hakan Demir tarafından “Metal Sektörü ve Güvenli İş” konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı. 

Av. Haydar Gökpınar tarafından “İş Kazalarının Hukuki Sonuçlarının Değerlendirilmesi” hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Tüm paydaşların katılımıyla tamamlanan toplantıda, Sanal Gerçeklik Ortamı kullanılarak yapılacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin tarihleri belirlenerek, eğitim programları oluşturuldu. Temmuz ayı içerisinde eğitimlerin başlayacağı belirtildi. İSG kültürünün yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaların tüm paydaşlar tarafından yürütüleceği vurgulandı.

Habere Ait Fotoğraflar