PROJELER İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMELİ

Hatay Baro Başkanı Açıkalın, Turunçlu Arıtma Tesisi’nin kaldırılmasından, Kent Meydanı projesinden ve Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırılmasından vazgeçilmesini eleştirdi..

Hatay Baro Başkanı H. Cihat Açıkalın, Turunçlu Arıtma Tesisinin ivedilikle bulunduğu yerden kaldırılarak halk sağlığına uygun bir şekilde inşasının sağlanması çağrısını yaptı.

Baro Başkanı Cihat Açıkalın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kangrene dönüşen ve bulunduğu mahalle ile birlikte ilçeye çok ciddi zarar veren Turunçlu Arıtma Tesisi hakkında Büyükşehir Belediyesi, Şehrin Sivil Toplum Kuruluşlarıyla mutabakat ile belirlenen TMMOB bilirkişilerinin “Turunçlu Arıtma Tesisinin acilen Kaldırılması gerektiği” raporuna itibar etmeyerek, tesisi kaldırmayacağını beyan ettiğini hatırlattı.

PROJELER İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMELİ

Yine Köprübaşı alanı ve yakın çevresine kazandırılacak kent meydanı, kentin sosyal yaşamına acilen kazandırılması gereken bu projeden de Büyükşehir Belediyesinin vazgeçtiği duyumunu aldıklarını belirten Açıkalın, şöyle konuştu:

“Bununla birlikte şehrimizde birçok ilk ile birlikte dünyanın ilk aydınlatılan caddesi unvanına sahip Kurtuluş Caddesi bulunmaktadır. Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırılması yıllardır yöneticilerin vaatleri ve projeleri arasındadır. Tarihsel dokusuna kavuşması gereken, ertelendiği her saat daha da geç kalınan bu eşsiz projeden de Büyükşehir Belediyesinin vazgeçtiği duyumunu aldık. Bizler içinde yaşadığımız şehrimizin, tarihine ve kültürüne yakışır şekilde, bilimsel metodlar ile inşa edilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Keyfi kararlar ile şehrin betona teslim edilmesinin, mutabakatlardan dönülmesinin karşısında Kent Meydanı, Kurtuluş Caddesi Yayalaştırılma projesi ve Arıtma Tesisinin Kaldırılması gibi halkın yaşam ve sosyal hakkı olan konuların takipçisi olacağımızı, her türlü hukuki ve sosyal sorumlulukları yerine getireceğimizi belirtmek istiyoruz. Projelerden vazgeçme kararı var ise bu kararlardan dönülmesi ve projelerin ivedilikle hayata geçirilmesi, Turunçlu Arıtma Tesisinin ivedilikle bulunduğu yerden kaldırılarak halk sağlığına uygun bir şekilde inşasının sağlanması çağrısını yapıyoruz.”